Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fehova 2010

2010.05.04

A Vadászkutya magazin a 2010-es Fehova keretein belül ismét megtartotta a már hagyományossá váló  vadászkutya bemutatókat.

 

Kép

Pénteken fajta-és munkabemutató, szombaton az immár második Gazda-kutya szépségverseny, és vasárnap ismét fajta- illetve munkabemutató volt a program.

Ami újdonságnak számított, az az agárfuttatás! Remélem, ebből is hagyomány lesz!

Pénteken a bemutatókon  az erdélyi kopókat Juhász Ildi kutyái képviselték.

Szombaton a szépségversenyen Korpás Zsolt és Cannus Lupus Füge, valamint én És Bakonyi Betyár Ajta vettünk részt.

Vasárnapra a fajtabemutatóra egy családi csapatot szedtünk össze, Vértes kétlányával, Ajtával, és Ancsa Larával vonult fel! A lányok, bár először volt alkalmuk csarnokban, tömegben szerepelni, jól bírták a megpróbálatást. A várakozás időszakában hatalmasakat játszottak, szerencsére a színpadon sikerült komolyan viselkedniük!

 

Kép

A bemutató előtt és után alkalmunk adódott egy kis sétára, nézelődésre. A skeetlövés idején Ajta bizonyította, hogy a lövés zaja még nagy mennyiségben sem zavarja. Alkalmunk nyílt gyakrolni Vértessel a helybenmaradást lövéspróbával.

A standok között sétálva felkerestük a kitömött vaddisznót, medvét dámot... Vértes mindegket lelkesen megcsaholta, amit Ajta nem értett. Jövőre együtt fogják álóra csaholni a Fehova vaddisznóját!

 

Köszönöm mindenkinek, aki részt tudott venni a bemutatókon!

 

A fotókat Bathó Heni készítette, köszönet értük!