Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Komárom - CACIB

2010.11.14

Az októberben ismét kiállításra mentünk Vértessel, és Ajtával. A helyszín ismét Komárom, a gyönyörű Monostori erőd.

Vértes  győztes osztályban, Ajta pedig fiatal osztályban indult.

A bírónk Tarján Annamária volt.

Kiváncsian vártam a bírálatokat, hisz  a bírónővel még nem találkoztam a kiállítások során, de tudtam, nem fajtaspecialista bíróról van szó. Kutyáim vegyesen szerepeltek.  Rövid, ám korrekt bírálatot kaptak.

Vértes: CAC, CACIB, HFGY címeket szerzett.

Ajta viszont bezsebelte élete első nagyon jó minősítését. Viselkedése a ringben "tragikus" volt.  Tragikus, mert borzasztóan neveletlen kutyaként lépett, és mozgott a ringben. Hiába minden gyakorlás, és felkészülés, és hiába minden korábbi kiállítás, ha egy Ajta-temperamentumú fiatal eb nincs kimozgatva. és az idézőjel meg azért kapott helyet, mert Ajta nem volt rossz, hanem csak bűbájosan eleven, és viháncoló, Úgy éreztem, roppant szimpatikus volt a bírónő számára, mert Ajta kedves volt, és vidám, mint mindig. De kizárólag vágtatni akart, és vágtató, szögdelő mozgásával meglévő küllemi hibáját erősen kiemelte, fokozta, és a valós helyzethez  képest erősítette. Így valóban nem kaphatott mást, mint "nagyon jó-t.

A bírálatok után alkalmuk volt a kutyáknak a vendég Fügével egy hatalmasat hancúrozni!

 

Vértes a délután a BIS programban a Legszebb Magyar Fajta versengésben 3. helyezést ért el  Váczi-Balogh Zsuzsa bírónő értékelésében!

 

 

Kép