Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Benehegyi Atos-Vértes

2008.03.13

Benehegyi Atos-Vértes

Kép Amikor Vértest megvettem, nem terveztem kölyökvásárlást... Tudtam, hogy egyszer megint lesz kopóm... de... nem akkor... egyszerűen csak belszerettem az alomba... pontosabban egy kiskutyájába... aki... nem Vértes volt...

Addig vívódtam... amíg... azt a kiskutyát megvették... Végül döntöttem, nekem kell egy kiskutya ebből az alomból.... Egyértelmű volt számomra, hogy  az a kiskutya csak Vértes lehet.

Azóta sem bántam meg, hogy Vértes az én kopóm lett!

Vértes nevét a hegységről kapta.... Hogy miért? Tetszik a név hangzása... jelentése... és... igazán gyönyörű, kopóhoz illő területnek látom!

Vértes eddig sok kiállításon vett részt...  ahol sikeresnek mondható...

 

 

 

Vértes nem csak kiállítási kutya, hanem igazi kopó. Nagy hangsúlyt fektetek vadászati képzésére is. Fontosnak tartom a gyakorló disznóskertekben való gyakorlást, versenyeket, a mesterséges vércsapa munkát. Mindezek fontos alapjai az igazi vadászati munkának.

 

 

Eljutottunk néhány vaddisznóhajtásra. A kezdeti megilletődés után, Vértes fokozatosan egyre aktívabb teljesítményt nyújt.

 

 

Kipróbáltuk Vértest mint hajszás kutyát. 2009 júniusában két utánkeresés alkalmával segítette véreb kollégáját a sebzett hajszája során. Vértes sikeresen "vizsgázott" ezen munkák során.

 

Vértes fontosabb eredményei:

Kiállítások:

Fiatal Világgyőztes

Hungária Junior Champion

Lengyel Junior Champion

Fiatal Klubgyőztes

Hungária Champion

Hungaria Grand Champion

Munka:

Munkavizsga I. díj,  

Nehezített Vércsapavizsga I. díj

Vaddisznós Kopó Verseny 2008 - Res.CACIT, Legjobb Erdélyi Kopó

Vaddisznós Kopó Verseny 2010- CACT, CACIT, Legjobb Erdélyi Kopó

Nehezített Vércsapaverseny 2011 - I. díj, Res. CACT (maximális pontszám)

 

 

 

 

Kép